Forside
OMTALE

Artikel i FAXE BUGTEN, den 20. juni 2006. Skrevet af Torkild Svane Kraft.

Ericos malerier kan man ikke bare gå forbi...

Erico foran hans vægmaleri i Æblehaven

Når øjet fanger et af Erico Rasmussens malerier, går man ikke bare videre. Man er nødt til at stoppe op og kigge nærmere på dem. Hans malerier kræver næsten, at man giver sig tid til at studere dem.

De er lidt mystiske. Der er utroligt mange detaljer og på mange af hans malerier er det som om motiverne på det nærmeste svæver på lærredet.

Støder man på nogle af Ericos malerier bør man unde sig selv den glæde, at give sig tid til at studere dem. Det fortjener både malerierne - og dig.

Og lige nu er der gode muligheder for at se nogle af hans værker. Han udstiller i BG Bank i Fakse, og alle er velkomne til at kigge ind og se malerierne - ikke kun BG Banks kunder, fortæller bankdirektør Henrik Dalgaard.

BG Bank har ikke tidligere haft kunstudstillinger, men da Henrik Dalgaard mødte Erico Rasmussen, var han ikke i tvivl om at nogle af hans værker måtte man simpelthen udstille. Og det er ikke kun malerier man kan se, men også skulpturer i ler - en helt ny kunstart for Erico.

Et andet sted man kan se værker af Erico er i Æblehaven i Fakse. I den store sal kan man se et enormt stort maleri. Faktisk et tre-i-et-maleri, der blev skabt til en vandreudstilling kaldet „Under faner og flag”.

Men også i kantinen kan man se et af Ericos værker. Det er et vægmaleri - altså malet direkte på væggen, og det maleri blev afsløret ved en lille højtidelighed i torsdags, hvor Æblehavens leder Michael Ibsing glædede sig over, at man dermed får lov til at komme ind i Ericos forunderlige univers - et univers der giver alle en fortælling, en oplevelse.

Men nu er det ikke kun gennem malerier Æblehaven har glæde af Erico. Han underviser også i Æblehaven. Der er godt nok sommerpause lige for tiden, men til september genoptager han undervisningen.

Erico Rasmussen er født i København i 1934 og er uddanneet på Grafisk Skole. Gennem 24 år boede han i Sverige hvor han var formgivningslærer. For nogle år siden flyttede Erico til Fakse.

I Sverige har Erico Rasmussen lavet mange kæmpestore vægmalerier, ligesom han alene, og blandt andet som medlem af SWEDAGO - en sammenslutning af kunstnere fra Sverige, Danmark og Gotland - har udstillet mange steder bl.a. i Sverige, Danmark, Estland, Polen og Tyskland.

Man kan se mange af hans værker på hans flotte hjemmeside: www-art-of-erico.dk

Erico Rasmussen (tv) og Henrik Dalgaard, BG Bank,
med et par af Ericos billeder i baggrunden.